Naast een persoonlijke buitenkant, is ook de binnenkant voor een groot gedeelte zelf te bepalen. De cake zelf wordt gemaakt van biscuitdeeg. Er komt hier geen boter aan te pas, waardoor de cake erg luchtig is. Ik verdeel elke cake, m.u.v. 3D taarten en tenzij anders afgesproken, in vier lagen, waardoor de cake drie keer gevuld kan worden. Standaard wordt de cake gevuld met banketbakkersroom en jam (koelkast) of aardbeiencrème en jam (kamer).
Wil je een andere vulling, dan kan dit natuurlijk ook. Bij je keuze van de vulling moet je rekening houden met het feit of de vulling in de koelkast bewaard moet worden. Dit betekent namelijk, dat de taart minder lang buiten de koelkast kan staan. Wil je een taart, die langer op tafel bewonderd kan worden, is het verstandiger om te kiezen voor een vulling die hierbij past. Hieronder staan de vullingsmogelijkheden waar je vrij uit kan kiezen.
Ik maak onderscheid tussen de ‘koelkast’-vullingen (de vullingen die niet te lang buiten de koelkast kunnen) en de ‘kamer’-vullingen (de vullingen die buiten de koelkast bewaard kunnen blijven):
‘Koelkast’-vullingen
- Banketbakkersroom
- Slagroom
- Bavarois:
- aardbei
- framboos
- citroen
- Chocolademousse:
- melk
- wit
‘Kamer’-vullingen
- Jam
- Lemon curd
- Karamel
- Vanillecrème
- Koekjescrème:
- bokkenpootjes
- bastogne
- speculaas
- oreo
- bitterkoekjes
- Vruchtencrème:
- aardbei
- framboos
- citroen
- bosvruchten
- mango
- passievrucht
- kers
- sinaasappel
- banaan
- Chocoladecrème (wit/melk)
Voor sommige vullingen geldt een meerprijs in verband met duurdere ingrediënten en/of andere bereidingswijze.
Heb je nu toch de voorkeur voor een vulling, die hierboven niet genoemd wordt? In overleg is er veel mogelijk, dus vraag het mij via: info@floorsbakery.nl.